Рафаел Надал отдаде дължимото на Григор Димитров след паметния мач между двамата на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Испанецът победи българина след близо петчасова битка с 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4.

"Трудно е да опиша емоциите след такъв мач. Григор игра невероятно. Това беше страхотен мач. Щастлив съм, че бях част от такъв мач. Публиката беше невероятна. Благодаря за подкрепата през тези две седмици.

Качеството на тениса в този мач беше на изключително ниво. Срещата беше много емоционална, много специална. Радвам се, че участвах в такъв мач. Исках да спечеля, особено в петия сет. Казах си: Давам всичко от себе си, играя много добре. Ако загубя, това е. Григор също заслужава да спечели. Мисля, че и двамата заслужавахме да бъдем на финала. Двубоят беше страхотна битка. В края аз успях. Имах късмет. Много съм щастлив

Когато работиш здраво след изминалата тежка година, е нужно време, за да си върнеш нивото, което си имал преди. Не съм си представял, че толкова скоро ще играя отново за титла на турнир от Големия шлем.

Първо се надявам да се възстановя за финала. Мач за титлата срещу Федерер е привилегия. Миналата година и двамата лекувахме контузии и е страхотно, че отново ще се срещнем на финал", каза Рафаел Надал на корта веднага след мача.