Ако в тениса имаше равенство, щях да заложа на него в мача между Григор Димитров и Виктор Троицки. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Тази вечер Гришо излиза срещу сърбина в спор за място на 1/2-финалите на Sofia Open, като до момента двамата са си разменили по две победи. "Ще бъде много тежка среща. Надявам се Григор да спечели и да зарадва всички ни. Ще му е нужен късмет и лош ден за Троицки. Очаква ни адски равностоен мач, но нашето момче ще спечели с помощта на публиката", добави Майкъла.

Относно вчерашния успех на хасловлията с 4:6, 6:3, 7:5 над поляка Йежи Янович, Илиев заяви: "Гришо игра страхотно, но победи с голяма доза късмет. В третия сет полякът направи грешка, което се оказа фатално. Той обаче изигра мача на годината си. Сервисите му бяха великолепни, с 60 км по-силни от тези на Димитров. При Григор имаше и голямо напрежение – първият мач на даден турнир винаги е тежък, дебютното участие пред родна публика също повлия, това е напълно нормално. Но публиката беше великолепна и тя изкара победата", добави Илиев, който почти не пропуска мач от Sofia Open.