Давид Гофен спря Григор Димитров по пътя към титлата на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам, след като го победи с 6:4, 1:6, 6:3 на 1/4-финал.

Така серията на българина от шест поредни победи в тура бе спряна от белгиеца, който за първи път постига успех над българина от общо шест мача. 

В играта на Гришо имаше малко слабости и той демонстрира страхотен тенис през голяма част от времето, но и неговият противник бе на изключително високо ниво.

Следващият турнир на нашенеца е този в Индиън Уелс, който ще започне в срeдата на месец март, след като Григор обяви, че ще пропусне надпреварата в Марсилия, за да си вземе почивка.
 


Първият сет започна доста оспорвано и първо Гришо спаси две точки за пробив в третия гейм, а след това и неговият противник направи същото.

В петия гейм обаче Гофен достигна до пробив аванс, след като при точка за пробив нашият тенисист направи двойна грешка. 

Тилдановият гейм за малко да отиде отново в сметката на белгиеца, но хасковлията се измъкна, след като спаси цели три точки за пробив и си взе подаването, а още в следващия гейм бе на косъм да върне пробива, но Гофен спаси две точки. 

Все пак белгиецът спечели първия сет, но във втория сет Григор бе безкомпромисен.

Той започна трудно сета и трябваше да спасява три точки за пробив още в първия гейм от него, а при 1:1 направи серия от 5 поредни гейма, два от които след пробиви в четвъртия и шестия гейм.

Третият сет обаче започна отлично за белгиеца и той проби във втория гейм на 15, а Григор изпусна шанса си да върне пробива в петия гейм, след като изтърва две точки за пробив. 

До края на сета белгиецът си взимаше подаванията и стигна до успеха.