Германката Анжелик Кербер, която ще се завърне на върха на световната ранглиста по тенис в понеделник, направи успешен старт на силния турнир в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 7,7 милиона долара.

Поставената под номер 2 разгроми сънародничката си Андреа Петкович с 6:2, 6:1 само за 58 минути и се класира за третия кръг на надпреварата, в който ще срещне Полин Парментие от Франция.

"Не беше толкова лесно. Познаваме се от много време, а и винаги е по-трудно да играеш срещу приятелка", коментира след двубоя Кербер.

Шампионката от 2015 година и четвърта в схемата Симона Халеп (Румъния) проби седем пъти хърватката Дона Векич по пътя си към успеха с 6:4, 6:1.

"Нямам силен сервис, но обичам да играя на ретур. Горда съм от представянето си. Индиън Уелс ми харесва. Тук съм имала страхотни резултати", заяви румънката, която очаква мач срещу Кристина Младенович (Франция).

Номер 12 Винъс Уилямс (САЩ) постигна рядък обрат срещу победителката в турнира от 2010 година Йелена Янкович (Сърбия) с 1:6, 7:6(5), 6:1 в мача между бившите водачки в световната ранглиста.

Янкович взе без проблеми първия сет и поведе с 4:1 във втория, след което пропусна три мачбола в 12-ия гейм при сервис на съперничката, както и аванс от 5:2 точки в последвалия тейбрек, за да допусне обрат.

Шампионката от 2011 година Каролине Возняцки (Дания) пък се справи без проблеми във втория кръг с полякинята Магда Линете с 6:3, 6:0.