Григор Димитров преодоля съпротивата на 84-ия в световната ранглиста руснак Михаил Южни с 6:4, 6:0 в първия кръг на силния турнир от сериите ATP 1000 в Индиън Уелс, САЩ.
 

Това бе първа среща между двамата. По този начин нашето момче започва уверено силния турнир, след като си взе дълга почивка и не бе играл от близо месец, след отпадането си от Ротердам.

Следващото препятствие на българина по всяка вероятност ще бъде американецът Джак Сок, който има задача да се изправи срещу швейцареца Хенрик Лаксонен, който изненадващо отстрани младия хърватски талант Борна Чорич.

Първият сет започна отлично за Григор и той проби във втория гейм за 2:0 след двойна грешка на руснака. Последва обаче много слаб гейм за хасковлията в който той изпусна цели четири шанса да си вземе подаването и след поредица от грешки пробивът бе върнат.

В следващите минути срещата вървеше равностойно, но все пак в последния десети гейм Димитров достигна до аванс от 15:40 при сервис на противника и след непредизвикана грешка руснакът сдаде подаването си.

Вторият сет отново започна отлично за Григор и той отново проби във втория гейм. Нашето момче достигна до цели пет шанса за пробив, а при петия неговият опонент направи непредизвикана грешка. Последва гейм на 0 на сметката за хасковлията с който преднината му се увеличи на 3:0 гейма. 

Доминацията на българина продължи и той взе и следващите три гейма, два от които след пробиви, за да "подари" един "геврек" на Полковника.