Защитаващият титлата си от миналия сезон Анди Мъри се класира за втория кръг на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Шотландецът, който е поставен под номер 1 в схемата, победи лесно с 6:1, 6:4, 6:2 срещу Александър Бублик.

Мъри постигна общо пет пробива в двубоя срещу нито един за казахстанеца. Бублик достигна до основната схема в Лондон като "щастлив губещ" и не успя да се възползва от двете прекъсвания заради дъжд в мача, продължил 103 минути.  Във втория кръг британският тенисист ще се изправи срещу германеца Дъстин Браун.

Кей Нишикори също преодоля лесно първия кръг на "Уимбълдън". Японецът, заемащ девето място в схемата, надигра с 6:2, 6:2, 6:0 италианеца Марко Чекинато, който се намира на 102-ро място в световната ранглиста.

Нишикори демонстрира много силна игра, записа седем пробива и спечели за само 71 минути на корта. Японският тенисист ще играе срещу Жулиен Бенето (Франция) или Серхий Стаховски (Украйна).

24-годишният Чекинато, който няма опит в мачовете на трева, се добра само до една възможност за пробив в целия двубой, която беше отразена от Кей Нишикори.