Винъс Уилямс се класира за втория кръг на турнира по тенис в Торонто с награден фонд 2.735 милиона долара. Поставената под номер 9 представителка на САЩ победи с 6:1, 3:6, 6:3 срещу Ирина-Камелия Бегу (Румъния).

37-годишната Уилямс поведе с 3:1 в решителния сет, но допусна изравняване до 3:3, след което спечели следващите три гейма и се поздрави с краен успех в двубоя, който беше прекъснат за повече от час заради валеж от дъжд.

Във втория кръг финалистката от "Уимбълдън" ще играе срещу чехкинята Екатерина Синякова, която победи с 4:6, 6:0, 6:4 срещу колумбийката Мариана Дуке.

Шампионката от "Ролан Гарос" 2017 Елена Остапенко отпадна още в първия кръг на "Роджърс Къп". Поставената под номер 12 в схемата латвийка загуби с 6:1, 6:7 (2), 6:7 (5) срещу Варвара Лепченко от САЩ за повече от два часа и половина на корта. Младата Остапенко спечели първата част срещу 31-годишната Лепченко, но след това допусна множество грешки и загуби следващите две части след два тайбрека.

Номер 13 в схемата Кристина Младенович от Франция също отпадна от турнира след поражение с 2:6, 3:6 срещу Барбора Стрицова от Чехия в първия кръг. Следващата съперничка на Стрицова е Дария Гаврилова от Австралия, която победи с 6:3, 6:3 срещу квалификантката Лара Аруабарена Весино от Испания.