Вторият в световната ранглиста и трикратен победител в турнира Рафаел Надал се класира с лекота за третия кръг на "Роджърс къп" в Монреал, след като в среща от втория кръг надделя над хърватина Борна Чорич с 6:1, 6:2 за едва 73 минути. Испанецът не срещна никакви затруднения, след като успя да стартира ударно в мача и да спечели първите пет гейма.

Така в следващия кръг Надал ще чака канадския тийнейджър Денис Шаповалов, който изненадващо отстрани в два сета бившия шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин дел Потро (Аржентина).

Денят обаче не бе успешен за друг представител на домакините - Милош Раонич. Канадецът, поставен под номер 6 в схемата, отпадна още в първия си мач пред родна публика след поражение с 4:6, 4:6 от французина Адриан Манарино.

Японецът Кей Нишикори, поставен под номер 5, също приключи рано участието си, след като отстъпи със 7:6(4), 5:7, 6:7(6) пред французина Гаел Монфис. Монфис, за когото това бе първа победа в четири мача срещу Нишикори, загуби първия сет и изоставаше с 2:5 във втория, преди да спечели пет поредни гейма и да изравни резултата в сетовете.

В решителния трети Нишикори поведе с 5:3 и сервираше за мача, но отново допусна пробив, който прати мача в тайбрек. Там японецът водеше с 6:2 точки и имаше 4 последователни мачбола, но допусна Монфис да реализира шест последователни точки и да спечели срещата.

Американецът Сам Куери, който достигна до полуфиналите на "Уимбълдън", показа, че се намира в чудесна форма, след като отстрани осмия в основната схема Жо-Вилфрид Цонга. Куери се наложи с 6:1, 3:6, 6:4, след като показа отличен тенис в първия сет и по-здрави нерви в заключителния трети.

Деветият в схемата Давид Гофен също напусна турнира в Монреал, след като отстъпи в два сета с 5:7, 3:6 пред корееца Хьон Чхун. Напред в надпреварата продължават още германецът Александър Зверев, който победи в 3 сета французина Ришар Гаске, австралиецът Ник Кирьос, остранил в два сета Пабло Лоренци (Италия), южноафриканецът Кевин Андерсон, който надделя над Пабло Кареньо-Буста (Испания), както и испанецът Давид Ферер, който победи американеца Джак Сок в три сета.