Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати с награден фонд 5,244 милиона долара, след като постигна първа победа в шест мача срещу аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро.

Димитров спечели с 6:3, 7:5 за 99 минути, като във втория сет българинът навакса изоставане от 1:4 гейма. "Той е много коварен съперник...супер опитен играч. Стремях се да избягвам да връщам към неговия форхенд. Знаех, че правилната тактика е да държа топката ниско на бекхенда му и да атакувам при всяка възможност. Мисля, че успях да направя това много, много добре в този мач. Слайсът ми наистина го затрудняваше и той ми връщаше доста къси топки, което пък ми даде възможност да го движа добре по корта с моя форхенд и да доминирам в разиграванията. Доволен съм", коментира 11-ият в световната ранглиста Димитров.

Българинът ще се опита да стигне до полуфиналите в надпреварата за втора поредна година, като този вечер след 21.30 часа той ще излезе на корта срещу 46-ия в класацията на АТП Юичи Сугита (Япония). Сугита достигна до първия си четвъртфинал в турнирите "Мастърс" след успех над руснака Карен Хачанов с 6:7(0), 6:3, 6:3. Димитров спечели единствената си среща с японеца през миналия сезон в на Мастърса в Монреал през миналия сезон с 5:7, 7:6(5), 6:4.

"Той играе добре. Гледал съм доста негови мачове. Условията тук не му влияят. Със сигурност ще бъде труден мач. Не подценявам възможностите му да играе силен тенис. На четвъртфинал на "Мастърс" всичко може да се случи. Той е уверен в момента и има силно желание за изява, което го прави още по-опасен", коментира Димитров очаквания си за двубоя със Сугита.