Румънката Симона Халеп достигна за пета поредна година до четвъртфиналите на силния турнир по тенис в Синсинати с награден фонд с награден фонд 2,84 милиона долара. 

Поставената под номер 2 Халеп, вицешампионка в надпреварата през 2015 година, се справи в третия кръг с 15-ата в схемата Анастасия Севастова (Латвия) с 6:4, 6:3.

Румънката изоставаше с 2:4 в началото, но след това спечели седем поредни гейма по пътя си към обрата.

Следващата съперничка на Халеп ще бъде номер 7 Йохана Конта (Великобритания), която елиминира 11-ата в схемата Доминика Цибулкова с 6:3, 6:4. 

Румънката може да оглави световната ранглиста, ако спечели титлата в Синсинати.

Полуфиналистката от миналия сезон Гарбине Мугуруса (Испания) имаше доста повече трудности срещу представителката на домакините Медисън Кийс.

Шампионката на "Уимбълдън" отрази три мачбола и все пак стигна до успеха с 6:4, 3:6, 7:6(2).

Четвъртата поставена испанка навакса изоставане от 2:4 гейма в решаващия трети сет, но допусна нов пробив за 5:6. Кийс сервираше за победата и поведе с 40:15, но пропусна двата поредни шанса, както и още един след това и се стигна до тайбрек. В него испанката взе ранен аванс от 3:1 точки и до края не изпусна предимството си.

За място на полуфиналите тя ще играе срещу номер 8 Светлана Кузнецова (Русия), която спечели срещу друга испанка Карла Суарес Наваро с 6:2, 6:4.

Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) спря серията на 21-годишната австралийска квалификантка Ашли Барти с успех с 6:4, 6:2.

Возняцки очаква победителката от мача между защитаващата титлата си и водачка в световната ранглиста Каролина Плишкова (Чехия) и Камила Джорджи (Италия). Дъждът обърка програмата за деня, като Плишкова поведе с 3:0 гейма в първия сет, когато срещата беше прекъсната.