Поставената под номер 1 в схемата Елена Остапенко спечели титлата на турнира по тенис за жени в Сеул, след като победи с 6:7(5), 6:1, 6:4 бразилката Беатрис Хадад Мая. 20-годишната латвийка, която по-рано през сезона триумфира на откритото първенство на Франция, затвори мача след два часа и 15 минути игра на корта в корейската столицата.

"Доволна съм, че именно тук спечелих втората титла в кариерата си. Наслаждавах се на всеки един мач, а латвийските флагове по трибуните правеха преживяването още по-вълнуващо", каза Остапенко след победата срещу Хадад Мая, която изигра първия финал в кариерата си.

Бразилската тениситка, която е 71-а в света, заяви: "Мачът беше оспорван и смятам, че и двете играхме много силно". Победата над бразилката беше първа във финал за Остапенко след изненадващия успех над поставената под номер три на Ролан Гарос - Симона Халеп. Тя спечели пред близо 9 хиляди зрители, като това беше първата пълна разпродажба на местата по трибуните в 13-годишната история на турнира.

Остапенко отстъпи на три пъти в подаването си в тайбрека на първия сет, но във втория не допусна пробив и изравни резултата. Латвийката, която завърши с шест аса, се затрудни повече в последната част и допусна три пробива, но от своя страна спечели четири и сложи край на мача при първия си мачбол за сервис-гейм на нула и победа с 6:4.