Григор Димитров за първи път в своята кариера достигна до 1/4-финалите на силния "Мастърс" от сериите ATP 1000 в китайския град Шанхай, след като преодоля американеца Сам Куери с 6-3, 7-6 (3).

Това бе и втори успех на нашенеца над янкито, след като двамата се изправиха във Вашингтон през 2013 година и в Лондон две години по-късно, като и в двата случая хасковлията излизаше като победител.

В спор за място на 1/2-финалите, той ще срещне най-вероятно отново Рафаел Надал от когото отпадна на крачка от финала в китайската столица Пекин. Преди това обаче Матадора трябва да се справи с италианеца Фабио Фонини.

Първият сет на мача бе решен след един единствен пробив в четвъртия гейм, а в осмия нашето момче имаше три шанса за втори пробив с цената на сетболи, но в крайна сметка ги изпусна. 

Вторият сет започна отлично за янкито и той поведе с ранен пробив и 2-0 в геймовете, но Григор успя моментално да направи рибрейк и да изравни геймовете. 

В крайна сметка до края на сета нямаше повече пробиви и се стигна до тайбрек в който нашенецът даде три точки на своя опонент.