Роджър Федерер победи Анди Мъри с 6:3, 3:6, 10:6 в демонстративно шоу с благотворителна цел в Глазгоу. Двубоят бе много атрактивен, а Федерер дори изигра няколко точки с традиционна шотландска пола. За швейцареца това бе първо посещение в Шотландия и той не пропусна да зарадва местните. 

И ако за Мъри сезонът приключи, то Федерер остава на Острова, за да се отправи към Лондон, където в неделя започва финалния турнир на най-добрите осем през сезона. 

Шоуто в Глазгоу се състоя в Hydro Arena пред 11 000 зрители. За Анди това бе първа поява от Уимбълдън насам. Той се надява да успее да навлезе във форма за следващия сезон и Откритото първенство на Австралия. "Моят план е да тренирам няколко седмици в Маями. След това ще отида много рано в Австралия, почти както съм правил и преди. Дори малко по-рано, за да се приспособя," заяви Мъри, цитиран от tennis.bg. 

"Искаше ми се да се представя по-добре, но като за първи мач от шест месеца беше доста добре. Насладих се на срещата. Усещането беше добро, не перфектно. Вървя в правилната посока. Остават ми осем седмици до първия турнир," допълни той.