Финалите на АТР са много специално място за всеки, обяви Григор Димитров след жребия за групите на турнира в Лондон.
 
"Беше тежко, но това ме направи по-силен и извлякох позитивите от ситуацията. Винаги съм искал да бъда част от тази елитна група. Каква по-добра награда за всеки в края на сезона?", споделя Гришо. 
 
"Имаше моменти, когато ситуацията не се развиваше добре за мен, но въпреки това трябваше да продължа да играя и да се състезавам," спомня си Димитров. 
 
Гришо говори и за най-трудните изпитания, пред които са изправени топ тенисистите. 
 
"Всички ние искаме преди всичко да се състезаваме. Тренировките понякога са по-важни от всичко друго, за да можеш да се чувстваш достатъчно свеж и мотивиран за предстоящите битки. Започнеш ли да печелиш, толкова повече искаш да продължаваш с победите. А ако загубиш, настъпва краят на света. Ето защо точният баланс е изключително важен", обясни той. 
 
"Определено Дани Валверду и другите в моя отбор паснаха на местата си. Опитваме се да опростим всичко възможно най-много. От работата във фитнеса, до действията ми на корта и извън него. Поставили сме си базисни цели - краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Това ми помага да бъда по-постоянен и уверен. Идва момент, когато осъзнаваш, че щом играеш добре заслужаваш да си сред най-добрите и да ги побеждаваш. Да се научиш да си търпелив е от ключово значение," коментира още българският №1.