Григор Димитров стартира по страхотен начин дебюта си на финалния "Мастърс" нa АТР в Лондон.

Нашенецът надделя над 4-ия в световната ранглиста Доминик Тийм с 6-3, 5-7, 7-5 в зала "О2 Арена" в английската столица.

Срещата между тях бе от Група "Пийт Сампрас", а с тази победа нашенецът има сериозен шанс да премине груповата фаза и да се класира за 1/2-финал.

Това е втора победа за нашенеца срещу Доминаторa, като по този начин статистиката в преките мачове между тях вече е равностойна - 2-2 победи.

В първия сет Димитров бе този, който играеше много по-стабилно и в крайна сметка достигна до пробив в шестия гейм с който поведе с 4-2.

Той се възползва от непредизвикана грешка на своя противник, който изпрати силен форхенд в аут. 

Във втория сет двамата си взимаха подаванията, а Григор изпусна да реализира скрит мачбол в предпоследния гейм. Това очевидно даде отрицателно отражение върху него и бе пробит на 0 при подаването си, за да може Тийм да изравни сетовете.

В третия сет пробивът в полза на Григор падна в седмия тилданов гейм, след като той при 15-40 в своя полза направи страхотна къса топка и матира австрица.

Нашето момче обаче се пропука в десетия гейм и пробивът бе върнат, но след това той отново проби и го направи на 0, за да поведе с 6-5 и отново да сервира за мача. Toзи път бе безгрешен и си взе най-важния гейм.