Победата на Григор Димитров над Давид Гофен беше върхово постижение. Това не е просто успех. Това е успех със световна величина, дори смея да твърдя, че нашия тенисист е номер 1, посочи в студиото на "България сутрин" Гроздан Караджов, член на УС на Българската федерация по тенис.
 

"Една нация се сплотява, когато съпреживява силна емоция. Сигурен съм, че по-голямата част от българското общество се радва за успехите на Григор Димитров, тъй като той е отличен пример за децата на България и показа, че стига да се трудиш достатъчно, това неминуемо ще ти донесе успех", допълни още Караджов.

По повод критичния коментар на журналиста Петър Волгин, че Григор Димитров заслужава да бъде поздравен по същия начин, по който заслужава да бъде поздравен всеки лекар, учител, композитор, учен, актьор, инженер, певец, свършил прекрасно своята работа, президентът и треньор на БК "Левски" Константин Папазов бе категоричен, че подобно изказване е неадекватно, а Волгин е "срам за нацията".

"Спортът и музиката са единствените обединители на обществото. Спортист не може да бъде всеки. И целият български народ да започне да тренира, няма да успее да постигне това, което Григор Димитров постигна. Трябва да оценяваме това, което имаме", коментира още Константин Папазов.

Пред Bulgaria ON AIR треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева допълни, че най-трудното е, когато човек вече е на върха да успее да се задържи там, защото всички са съсредоточени в него. 

"Ние не сме машини. Един спортист както може да печели, така може и да губи. И ако единствено печели, стигайки до върха ще се срине. Но ако той е преминал през загуби и е успял да продължи напред, всеки път ще се изкачва по-нависоко", каза тя.

Вижте видео от разговора тук!