Тотнъм постигна втора поредна победа във Висшата лига и отново с обрат, след като се наложи с 2:1 като гост срещу Съндърланд. В средата на седмицата Шпорите победиха Фулъм, като отново изостанаха в резултата.

На „Стейдиъм ъф Лайт“ двата тима си размениха по едно попадение до почивката, а след нея домакините си вкараха автогол.

Последваха страхотно пропуски на гостите, които не успяха да решат мача и това остави Черните котки в двубоя, но в крайна сметка те загубиха и останаха на последно място с 8 точки.

Шпорите пък от своя страна са 6-и с 27 точки и определено тези два мача намалиха напрежението върху мениджъра Андре Вилаш-Боаш.

Густаво Пойет направи 4 промени от мача с Челси, като дори започна с двама нападатели в лицето на Стивън Флечър и Джоузи Алтидор. Андре Вилаш-Боаш отговори със същото, като включи сред 11-те Ноутън, Дембеле, Шадли и донеслия победата над Фулъм – Люис Холтби.

Битката започна още от самото начало, но добрите положения не бяха много. Паулиньо опита удар от дистанция, който обаче се оказа неточен.

Все пак в 17-ата минута хубав пас изведе Флечър на добра позиция, но той стреля неточно. Гостите пък отговориха с шут на Холтби, който накара Вито Маноне да се намесва. След това Колбак не успя да се възползва от пас на Алтидор и стреля неточно.

Домакините се бранеха добре и ограничаваха съперника до центрирания и удари отдалеч, които обаче не водеха до нищо. Освен това Шпорите не бяха прецизни в разиграването и губеха често топката.

В 34-ата минута Шадли успя да се измъкне от Уес Браун, но ударът му с глава попадна право в ръцете на Маноне. Гостите се подобриха, но точно тогава получиха гол.

В 37-ата минута вратарят Юго Лорис не изби добре центриране на Челюстка, топката попадна в Адам Джонсън и той не се поколеба да я прати в мрежата.

Радостта на домакините обаче не остана дълго. 6 минути по-късно центриране от свободен удар бе продължено от Шадли и Паулиньо реагира най-добре във вратарското поле, за да успее да вкара.

Скоро след подновяването на играта обратът стана пълен. Муса Дембеле проби отлично отляво и пусна топката пред вратата, където в стремежа си да изчисти Джон О’Шей засече в собствената си врата.

Домакините се разколебаха и Джърмейн Дефо можеше да реши всичко, но стреля в гредата след пас на Ленън. Последва пропуск и на Паулиньо и гол така и не падна.

Върхът обаче бе в средата на полувремето, когато отличен пас изведе Дефо в чиста позиция зад отбраната на Черните котки, но неговият удар мина встрани, вместо да реши всичко.

И естествено в последните минути домакините се активизираха. Десетина минути преди края те поискаха дузпа, когато след корнер Сандро сякаш изби с ръка. Повторенията показаха, че има движение на ръката на бразилеца към топката, но Лий Мейсън не отсъди нищо, макар и да бе на добра позиция.

Последва нов удар в гредата на Дефо, този път след пас на Таунзънд. Нападателят спокойно можеше да е направил хеттрик, а вместо Шпорите трябваше да треперят докрая.

Фабио Борини пък стреля право в Лорис, след като при една центриране топката не бе изчистена, но ударът на италианеца бе твърде слаб. Последва и ключово изчистване на Майкъл Доусън миг, преди Флечър да добави, останал сам пред вратата.

В добавеното време гостите пропуснаха още едно положение, но все пак триумфираха.