Тотнъм постигна четвъртата си поредна победа във Висшата лига, след като надви Суонзи с 3:1 при гостуването си на "Либерти Стейдиъм" в мач от 22-ия кръг. Освен това успехът е пети пореден за лондончани като гост в английския елит, което е страхотно постижение на тима.

Лондончани откриха чрез Адебайор в 35-ата минута, а в 52-ата Чико си вкара автогол. Тогоанецът вкара втори гол в мача, разписвайки се в 71-ата минута за класическия резултат. Домакините реализираха почетно попадение чрез Бони в 78-ата минута.

Без съмнение нападателят на Спърс бе най-силният футболист в мача и демонстрира брилянтна игра.

След тази среща Спърс има 43 точки и тимът се изравни с Ливърпул, който е 4-и, докато Суонзи е на 15-ото място с 21 точки.
 



Домакините започнаха по-активно през първите минути и само две минути след старта на мача Бони бе изведен сам срещу вратаря, но пасът бе прекалено дълъг за него и Лорис го изпревари.

В 7-ата минута Шелви отправи мощен удар от наказателното поле, но топката премина встрани вратата.

Постепенно обаче гостите овладяха инициативата. Шелви можеше да даде аванс на домакините след много хубав удар около границата наказателното поле. Лорис обаче успя да се намеси. Това бе и първият точен удар в мача.

В 20-ата минута Суонзи създаде отлично положение и Бони отправи удар от дистанция по земя, който премина на сантиметри от страничната греда.

Домакините продължиха да създават по-добрите положения и няколко минути след това Бони от 25 метра нацели напречната греда, а след това Посуело също имаше шанс да вкара, но неговият удар бе блокиран.

В 34-ата минута Бони намери с хубав извеждащ пас Раутлидж, но финалното му подаване не бе от толкова висока класа и Лорис изпревари противниковия футболист.

Минута след това все пак Тотнъм се разписа. Адебайор бе намерен с прекрасно центриране от Кристиян Ериксен и с прекрасен удар, с глава, даде аванс на домакините.

Точно две минути след първия гол гостите имаха прекрасен шанс и за втори. Бенталеб обаче стреля над вратата от няколко метра, а преди неговия удар атаката премина и през Чадли, който от идеална стрелкова позиция не отправи удар и предпочете да подава.

Второто полувреме започна на високи обороти, като в 53-ата минута Тотнъм увеличи аванса си след автогол на Флорес.

Уокър центрира остро в малкото наказателно поле, а футболистът на домакините отклони топката с крак в собствената си врата.

Гостите продължиха с великолепното си представяне. Няколко минути след гола Ленън направи прекрасен пробив в наказателното поле, но не потърси комбинация и топката му бе отнета логично.

В 60-ата минута Бони отправи великолепен удар от няколко метра, който за късмет на Лорис попадна в тялото му и така не се стигна до попадение.

Две минути след това Адебайор направи фантастичен пробив и видя Ленън около границата на наказателното поле, след което крилото отправи мощен удар, но Уилямс застана на пътя на топката.

Суонзи имаше много добър шанс да намали в 66-ата минуа. Флорес засече с глава центриране от корнер, но ударът му бе неточен и премина над вратата.

В 70-ата минута Дембеле пропусна уникален шанс. Той и Адебайор излязоха сами срещу вратаря, но белгиецът предпочете да стреля и прати топката в аут.

Минута по-късно все пак Тотнъм вкара трети гол. Роуз видя Адебайор сам срещу вратаря и тогоанският нападател не сгреши и реализира за класическия резултат.

Домакините успяха да върнат едно попадение в 78-ата минута чрез Бони, който бе намерен на границата на наказателното поле и с прецизен удар матира Лорис. Адебайор имаше прекрасен шанс да оформи хеттрика си, но не успя да вкара, останал сам срещу вратаря. До края нямаше повече попадения.

СУОНЗИ - ТОТНЪМ 1:3
0:1 Адебайор 35'
0:2 Чико 52' автогол
0:3 Адебайор 71'
1:3 Бони 78'

СУОНЗИ: Тремел, Уилямс, Ранхел, Чико, Амат, Дейвис, Раутлидж, Бритън, Шелви (51 - Лама), Посуело, Бони

ТОТНЪМ: Лорис, Доусън, Роуз, Кирикеш, Уокър, Ленън (79 - Ноутън), Дембеле, Чадли (67 - Сигурдсон), Ериксен, Бенталеб, Адебайор