Мениджърът на Тотнъм Тим Шерууд бе крайно разочарован след поражението от Челси с 0:4 снощи и обвини футболистите си в липса на характер.

Шпорите стояха добре до почивката, но серия от грешки след нея им донесе тежката загуба, която почти означаваше, че тимът губи шансове да попадне в четворката.

„Грешки като при първия гол, се случват. При второто попадение ситуацията се разви в наша вреда и това бе краят на мача, но това не оправдава капитулацията ни“ заяви Шерууд. Запитан какво има предвид под „капитулация“, той бе категоричен:

„Липса на характер. Футболистите са твърде добри един с друг. В такива случаи трябва да покажеш повече воля, повече хъс, страст, а не да се съобразяваш с това, че си приятел на някого. Необходими са лидери и от това ме боли“.

Според треньора Тотнъм не може да се надява на челно завършване, след като не може да бие топ-отборите. Шпорите имат 5 загуби в 6 мача срещу тимовете от Топ 4, като направиха единствено равен с Челси.

„Няма как да влезем в четворката, ако не печелим срещу съставите от челото. Трябва да печелиш точки от тези мачове. Да, победихме Манчестър Юнайтед и Евертън, които са около нас, но не може да се разчита единствено на победи срещу по-малките клубове. Пораженията станаха твърде много“ изтъкна Шерууд, който все пак имаше претенции към отсъдената дузпа.

„Това не е дузпа и червен картон. След това двубоят  просто приключи. Срещу Бенфика в Лига Европа е необходимо за покажем по-добро представяне. Дължим това на феновете си, които заслужават повече. Ние ги подведохме в много важен момент“.