Тотнъм стресна сериозно Бенфика, но отпадна на 1/8финалите в Лига Европа след 2:2 в Лисабон.

Шпорите бяха паднали с 1:3 в първия мач у дома и дълго време губеха с 0:1 в реванша, но с две бързи попадения на Насер Шадли върнаха интригата, преди португалците да стигнат до равенството с гол от дузпа дълбоко в добавеното време.

Предвид многото проблеми на Тотнъм Тим Шерууд направи доста промени в отбора. Така Сандро започна в центъра на защитата, а останалите здрави от първия тим също стартираха. На пейката бяха Лопес, Жардел, Алмейда, Перес, Лима, Родриго и Маркович.

Домакините бяха спокойни от аванса си след първия мач и затова първите минути бяха спокойни. В 15-ата минута обаче Тотнъм можеше да вкара. Роберто Солдадо се оказа сам на далечната греда след корнер, овладя на гърди, но ударът му от полуволе се оказа неточен.

Салвио пък бе този, който създаваше много проблеми на отбраната на гостите
с пробивите си по фланга. В средата на първата част обаче пак лондончани бяха близо гол. Шадли стреля с глава, но на сантиметри покрай целта.

Португалците действаха без голямо напрежение и в 34-ата минута нанесоха решителен удар. Салвио направи поредни си пробив по крилото и центрира отлично, а Езекиел Гарай бе на точното място, за да засече с глава в мрежата.

Попадените очаквано пречупи всякакви надежди у Шпорите за обрат до почивката не се случи абсолютно нищо интересно.

След нея мачът продължи по начин, по който ясно говореше, че и двата отбора знаят каква ще бъде крайната развръзка. Тотнъм се бе примирил с отпадането си и въпросът изглеждаше само какъв ще бъде крайния резултат.

В 57-ата минута Луизао трябваше да вкара втори гол, но след като спечели въздушен двубой, не успя да стреля точно. Шпорите отговориха с пробив на Таунзънд, който от фланга влезе към центъра и стреля, но вратарят Облак изби.

В 74-ата минута Шадли стреля от добра позиция право във вратаря на домакините, но това бе поредното предупреждение, че Орлите трябва да внимават с белгиеца, което обаче те не взеха насериозно и бяха наказани.

В 78-ата минута крилото успя да се измъкне и да си създаде позиция за стрелба и със страхотен удар от двайсетина метра изравни. Докато Бенфика се чудеше какво става минута след това Шадли даде аванс на лондончани, този път с полуволе след пас на Ленън.

Изведнъж двубоят се промени тотално, защото нов гол на Тотнъм означаваше продължения. Темпото се вдигна сериозно, след като гостите се хвърлиха напред. В 86-ата минута обаче Фридъл трябваше да ги остави в мача със спасяване срещу Оскар Кардосо.

В 90-ата минута Шпорите поискаха дузпа, след като Хари Кейн падна, притиснат от Сюлеймани, но реферът не отсъди нищо. В добавеното време пък Сигурдсон стреля с глава, но Облак направи отлично спасяване.

Веднага след това Сандро събори Кардосо в наказателното поле и Лима оформи равенството с точен удар от дузпа.