Бившият нападател на Тотнъм Юрген Клинсман призова за търпение към мениджъра Маурисио Почетино. 

Аржентинецът не започна добре на „Уайт Харт Лейн” и Шпорите загубиха 4 от досегашните си 6 домакинства, което доведе до освирквания от страна на феновете и напрежение върху аржентинеца. 

Лондончани се смъкнаха на 12-о място, но германецът е на мнение, че специалистът може да се справи и просто има нужда от време, за да наложи своите идеи в отбора. 

„Той трябва да направи така, че всеки един треньор в клуба да следва една и съща философия и да започне да надгражда над това. Тотнъм винаги е имал специални и талантливи играчи и невероятни фенове. Отборът има потенциал да се бори за Топ 4, но когато сменяш треньора е необходимо време, за да потръгнат нещата” заяви Клинсман пред „Скай Спортс”. 

„Ето точно за това Арсен Венгер има такъв статут, а и същото се отнася за Сър Алекс Фъргюсън, защото те имаха на разположение много години да градят. Маурисио има нужда от време и ще призова феновете за търпение. Той е страхотен треньор, който трябва да получи възможност да направи отбор, какъвто иска. За съжаление в съвременния футбол най-важни са резултатите и често клубовете взимат прибързани решения” добави настоящият селекционер на САЩ, който има 38 гола в 65 мача за Тотнъм.