Нападателят на Спортинг Лисабон Валери Божинов, който играе под наем в бившия си тим Лече, даде интервю за вестник "Рекорд" преди първия осминафинал в Лига Европа между португалците и Манчестър Сити.

Двата тима се изправят един срещу друг в четвъртък, в един от най-горещите 1/8-финални сблъсъци на Лига Европа. Първият двубой е в Лисабон, а седмица по-късно е реваншът в Манчестър.

"Ще бъда за Спортинг, разбира се. Сега съм в Спортинг, така че искам тимът да спечели с цялото си сърце", каза Божинов, който преди време носеше екипа и на Манчестър Сити.

"Сити има велик отбор. Аз играх там, но тогава съставът беше много различен от сега, много играчи са заменени", допълни стрелецът от националния тим на България.

"Това, което искам да кажа на бившите си съотборници е, че те са силен тим и ако имат необходимата доза късмет в двата двубоя, могат да ги елиминират."

"Спортинг също е отличен отбор. Имам още четири години от договора си с клуба, гледам всеки един мач на отбора или ги следя по интернет."

"Надявам се Спортинг да отстрани Манчестър Сити, да спечели купата на Португалия и да заеме третото място в първенството", завърши голаджията.