Италианецът Камило Плачи е новият национален селекционер на отбора по волейбол. Той ще бъде начело на България през следващите 4 години.  Това стана ясно след днешното заседание на Управителния съвет.

"Взехме най-трудния избор. Наистина всички искахте този тандем - Камило Плачи и Найден Найденов, да го запазим за следващия период", сподели шефът на федерацията Данчо Лазаров.

"Проблемът обаче беше, че двамата категорично заявиха своите желания да бъдат първи треньори. Накрая имаше тайно гласуване, на което Камило спечели с 8 гласа, Найден получи 7."

"Така че ние ще предложим поста на Камило Плачи. Същевременно предложихме на Найден да остане и да работи с Камило. Любо Ганев ще разговаря с него", допълни Лазаров.

Камило Плачи и Найден Найденов бяха двамата основни кандидати за поста. Те работиха в екип на Олимпиадата в Лондон, на която България завърши на четвърто място.

На Игрите обаче Найден беше в ролята на първи треньор, а италианецът - негов помощник.

Камило Плачи е бивш помощник на трима национални селекционери - Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов. Италианецът е изключителен специалист по отношение на анализа и статистиката.