Спас Байрев вече не е състезател на волейболен клуб Левски София. Диагоналът беше освободен от отбора, след като стана ясно, че е дал положителна проба за употреба на канабис. Тестът е бил направен след мача с ЦСКА на 22 февруари.    

Новината за положителната проба на Байрев дойде няколко часа преди втората среща с Добруджа 07, но от националния Антидопингов център подчертаха, че не е законосъобразно да бъде давана официална информация по случая, докато самият състезател не се яви пред комисията и подпише протокола. 

Президентът на Левски - Владимир Николов, призна, че е изключително разочарован от постъпката на състезателя.

"За мен това, което се случи, е недопустимо и в пълен разрез с разбиранията ми за професионализъм - спрямо клуба и спрямо останалите момчета в отбора. Проведохме разговор с играча и взехме решение, че не можем да продължим съвместна работа. Една от най-важните ни цели е да изграждаме отбор, който да бъде пример за подрастващите, да възпитаваме определени ценности и да защитаваме по най-добрия начин името, което носи клуба ни. Въпреки това развитие на нещата, желая успех на Спас и се надявам да намери своя професионален път", заяви Владимир Николов.