Канада изненадващо победи България с 3:1 (27:25, 30:28, 21:25, 25:23) гейма в двубой от група "Е1" на Световната лига, игран в зала "Конгресна" във Варна.

Двата отбора се захапаха още от самото начало и нашите поведоха с една точка на първото техническо прекъсване, но на второто противникът имаше минимален аванс.  

"Кленовите листа" влязоха в силна поредица и отвориха разлика от четири точки, но нашите се върнаха в играта. Тройна блокада на България изглеждаше в аут, но "ястребовото око" показа, че кълбото е закачило линията - 23:23!  Последва нова тройна блокада, този път отляво и българите се сдобиха с геймбол. За съжаление сервисът ни излезе в аут, а малко след това успешна блокада на нашия опонент му осигури първия гейм.

"Лъвовете" отвориха добра преднина в началото на втория гейм, но постепенно тя започна да се топи. В един момент северноамериканците дори дръпнаха с две точки, но на второто техническо прекъсване разликата беше такава в наша полза.

Прекрасна единична блокада на Виктор Йосифов доведе нещата до 20:20, след което Пенчев избухна с мощна атака по правата. България стигна до геймбол, но канадците действаха отлично в отбрана и на свой ред стигнаха до точка за спечелване на частта и след няколко опита ни прекършиха.

Канада поведе в началото на третата част, но момчетата на Пламен Константинов отговориха подобаващо и обърнаха нещата на второто техническо прекъсване. Елегантно отиграване на Георги Братоев доведе нещата до 19:15 в наша полза. Гостите стопиха пасива си и се доближиха само на една точка, но две отлични действия на Братоев ни осигуриха три геймбола, за да се възползваме още от първата си възможност.

Страхотен щурм на "лъвовете" ни осигури предимство от шест точки в следващия гейм, но отново допуснахме характерното отпускане и на второто техническо прекъсване дори изоставахме с 14:16. До края на гейма канадците не изпуснаха инициативата и спечелиха мача.