Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол Пламен Константинов беше на седмото небе след снощната великолепна победа с 3:1 над олимпийския шампион Бразилия.

"Вчера говорихме, че десет години не сме били Бразилия, така че дано следващата победа да не е след 10 години. Поздравявам момчетата. За тях е победата, за да си повярват. Видяхте, че от един ден на следващия се променят нещата", каза Константинов.

"Вчера Цецо спомена, че не му е вървяла играта, днес видяхме истинския Цветан Соколов. Аз има казах преди мача, че обичаме да играем за слава и когато изпуснем славата и не я виждаме, после остава само за чест да играем. И това ни е по-трудно, обаче днес изиграхме мача и за чест."

"Може би донякъде компенсирахме изпуснатите точки срещу Аржентина и Канада. Не знам дали ще ни стигне за финалите, но в момента това не е най-важното. Най-важното е, че отборът игра. Независимо че вчера загубихме имаше и хубави неща."

"Просто не ни излезе нищо в края. Днес си взехме това, което не можахме да вземем вчера. Продължаваме напред, шансове все още има. Както се развиват нещата в другите групи всичко е възможно. По-важното е психологията."

"Виждате, че играем с добрите отбори, бихме Русия, Полша, Бразилия и загубихме от Канада и Аржентина. Според мен не е случайно. Надявам се, че тази победа днес ще даде увереност на играчите да повярват, че има потенциал този отбор и най-хубавото ще бъде по-често да го показва."

"Засега Розалин Пенчев по-добре влиза като резерва. Радвам се, че едно младо момче показва игра, на моменти прави невероятни неща, повече трябва да мисли за другите елементи в играта. Там трябва да добави. По-малко и повече контрол в играта, това изисква време, изисква и работа по клубните отбори."

"Ние нямаме избор, практически всички, които са извън 14-те играчи, са с някакви травми. В общи линии нямам голям избор, даже нямам никакъв избор, с това което имаме с него играем. Срещу тези отбори, ако прехвърляш топката няма как да спечелиш. Особено в ситуации, в които имаш предимство, а това беше един от основните ни проблеми в първия турнир."

"Най-важното е това, което казах преди турнира, че искам да видя израстване. Аз поне го видях, не знам Вие на какво мнение сте, но аз го виждам. В крайна сметка резултатите в един момент ще дойдат", добави специалистът.