Още по темата

 

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира поражението с 1:3 от Аржентина, което ни изхвърли от участие във финалите на Световната лига.

"Нормално е да има критики при загуба. Трябва обаче да си пазим волейболистите, защото именно те ни държат в елита. Има момчета, на които критиките им се отразяват и не играят с необходимото желание", коментира специалистът.

"Изключвам треньорите - нас нека ни критикуват. В никакъв случай не сме отписали класирането за финалите на Световната лига, но умората беше огромна. Искахме да се класираме, въпреки че знаехме, че това ще ни усложни програмата."

"Не можахме да се настроим добре за двубоя с Аржентина и не го изиграхме добре. Сякаш не дадохме всичко от себе си и чакахме аржентинците сами да загубят. Аз обаче знаех, че пред собствена публика те ще са пределно мотивирани."

"Бяхме близо, но се представихме под нивото си в някои мачове, не само срещу Аржентина. Това е свързано с психология и липса на достатъчно увереност. Очевидни са проблемите в играта ни и сме ги анализирали. Знаем в каква посока да вървим в подготовката за европейското първенство."

"Имаме резерви в сервиса, процентът ни на първична атака при перфектно посрещане е направо нереален, част от състезателите нямат навици да спазват игровата система, може би им трябва време. Не на последно място добавям и физическото състояние на отбора", добави специалистът.