Националният отбор на България по волейбол приключи участието си на европейското първенство в Полша, след като в четвъртфиналите загуби от Сърбия с 0:3 (21:25, 22:25, 26:28).

Българският тим бе равностоен на сръбския в хода на целия мач, но грешки в най-важните моменти позволиха на западните ни съседи да се наложат във всяка от трите части.

Най-близо до успех България бе в третия гейм, когато тимът ни пропусна три сетбола.

В първия гейм България бе непрекъснато в позиция на догонващ в резултата, като на моменти Сърбия имаше аванс дори от 4 точки, който се оказа непреодолим.

Втората част започна много силно за играчите на Пламен Константинов, които на свой ред поведоха с 4 точки но след второто техническо прекъснаве Сърбия осъществи обрат и поведе, като до края не изпусна лидерството.

Третият гейм отново започна по-добре за България, като тимът ни водеше с две точки при първата пауза при 8:6.

Последваха няколко смени на водачеството, но в края на гейма България водеше с между една и две точки и бе съвсем близо до спечелването на сета при 24:22. Последваха две точки за сърбите, а при 25:24 в наша полза българският тим имаше отличен шанс на контраатака да затвори гейма, но пропусна. Последва отлична атака по острия диагонал на Урош Ковачевич за 26:25, но България отрази първия мачбол.

Сърбия стигна до втори такъв при 27:26 и той бе реализиран.

Така в полуфиналите Сърбия ще играе с Германия, докато в другия мач за място на финала Русия ще играе с Белгия. Белгийците разгромиха Италия с 3:0 (25:21, 25:11, 25:23).

За България с 28 точки приключи Цветан Соколов, докато за Сърбия Дражен Лубурич отбеляза 18.