Антъни Джошуа от Великобритания защити по безапелационен начин световната си титлата в тежката категория във версия IBF.

Джошуа нокаутира американския претендент Ерик Молина в третия рунд по време на голяма боксова гала вечер в Манчестър и по този начин защити пояса си.

Единствената изненада бе, че в първите два рунда британецът беше необичайно пасивен. В почивката между тях той дори получи забележка от треньора си, че ако това бе тренировка, отдавна е щял да бъде изваден извън ринга.

Въпреки пасивността в края на всяка от първите две части Джошуа пласира по един много добре удар, с които сякаш показа, че може да накаже противника си, когато реши.

Този миг настъпи в средата на третия рунд, когато вече по-настойчивият Джошуа търсеше своите шансове за тежко попадение. Около минута и 35 секунди преди гонга той успя да изпрати плашещ десен прав между ръкавиците на Молина, който моментално се свлече в ъгъла.

Сред зрителите беше и Владимир Кличко, с когото Джошуа ще кръстоса ръкавици на 29 април догодина на стадион "Уембли".

Владимир Кличко не се е боксирал от месец октомври 2015 година, когато бе победен от Тайсън Фюри.

Новината за постигнатото споразумение беше обявена минути след победата на Джошуа над Молина, който е с мексикански корени, но живее в Тексас.

Двубоят беше предшестван от 12-рундова схватка между Дилиън Уайт и Дерек Чисора, спечелена от Уайт със съдийско решение.