Световният шампион по бокс в тежка категория във версия Международна боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа заяви, че победа над Владимир Кличко ще го превърне в легенда. Двамата ще се изправят на ринга на 29 април на "Уембли" в Лондон.

"Този двубой може да ме превърне от шампион в легенда. Срещата ще предизвика огромен интерес, а точно такъв тип мачове могат да променят начина, по който хората гледат на теб в нашата индустрия", заяви 27-годишният британец.

Олимпийският шампион при най-тежките от Лондон 2012 има 18 победи в 18 мача на професионалния ринг, а за последно той нокаутира американеца Ерик Молина в третия рунд на срещата помежду им в Манчестър миналата събота.

"Още един нокаут в следващия ми мач ще бъде черешката на тортата", каза Джошуа. Кличко, който загуби шампионските си колани след поражение от Тайсън Фюри през миналата година, пък заяви, че е крайно амбициран.

"Мотивацията ми е до небето. Този мач ще бъде ключов както за мен, така и за Антъни", каза украинецът който до двубоя ще навърши 41 години.