Българският нападател Валери Божинов напуска Китай. Футболистът разтрогна договора си с Мейджоу Хака, след като получи в сметката си четири от оставащите пет заплати, които имаше по контракт. Голаджията подписа с тима от втора дивизия на Китай на 22 февруари.

Тогава двете страни се разбраха за контракт 1+1 година в Амстердам, а Божинов да прибере един милион евро годишна заплата, като месечното му възнаграждение бе 100 000 евро в периода между април и ноември. 200 хиляди евро пък получи на ръка, след като пристигна в Мейджоу.

31-годишният футболист започна много силно сезона, като дори се провъзгласи за Император. След като донесе първата победа на тима си срещу Улхан Зал с 2:1, той уволни легендата на Ювентус и Наполи Чиро Ферара. След това се разписа и асистира за престижното 2:2 при гостуването на хегемона в Китай Гуанджоу Евъргранд в контрола.

Той игра в 13 от първите 14 кръга на сезона в първенството, като отбеляза три попадения и записа три асистенции. Тимът му е на 13-то място с актив от 15 точки. Божинов бе титуляр в последната среща на отбора в гостуването на Джъдзян Итенг (1:0), където Мейджоу записа първи успех далеч от дома и общо трети за сезона.

"Разбрахме се с Мейджоу и си тръгвам. Това е официално", сподели Божинов пред Спортал. "Още преди няколко седмици говорих с ръководството. Казах им, че искам да напусна, тъй като не успях да се адаптирам. Много ми беше тежко. Начинът на живот е много труден, едни успяват да се аклиматизират, а други, като мен, не. Не бях щастлив. Това е причината".