Григор Димитров се върна в Топ 10 на световната ранглиста на сингъл, но все още не успява да се вреди в друга десетка - тази по спечелени пари от наградни фондове през 2017-а.

От януари досега 26-годишният хасковлията е заработил общо $1 494 094, което му отрежда 11-а позиция в света. Точно пред него е 29-годишният ветеран от САЩ Сам Куери с $1 547 539. Последният игра полуфинал на „Уимбълдън" преди дни, в който отстъпи на Марин Чилич.

Лидер в тази класация е Роджър Федерер, който от началото на 2017-а има 5 титли, две от които от Големия шлем. Швейцарската легенда е станал по-богат в последните месеци с $8,5 млн. 

Междувременно Федерер се изказа доста критично за поколението тенисисти, в това число и Григор Димитров, което е дошло след него и Надал.

Според Маестрото от Базел победите му в Мелбърн и Лондон са колкото негови, толкова и на по-младите му опоненти, които не могат да се доближат до нивото на Топ 4. Раонич, Димитров и Томич, както и много други, пробиха много рано, без нито един от тях да се е показал като реален претендент за титла от Шлема.