Носителят на шампионските титли на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация и Световната боксова асоциация Антъни Джошуа не се изказа много ласкаво по адрес на Кубрат Пулев и предстоящата среща между двамата.

Както е известно, по-рано днес Владимир Кличко официално се отказа от активната си кариера и така пропадна възможността Джошуа отново да се изправи срещу него. По този начин Антъни ще трябва да се боксира с Кубрат Пулев, който вече е претендент №1 за световната титла.

“Може би феновете няма да са особено въодушевени от двубоя, но трябва да преминем през това, за да стигнем до по-хубави неща”, каза Джошуа пред “Press Association Sport”. 

"Мачът с Пулев ще е добър, дано е така. Вижте колко беше агресивен срещу Кличко, нямаше мисъл за бавна игра, вложи всичко от себе си от самото начало", добави Антъни.

Най-вероятно мачът между Джошуа и Пулев ще бъде през октомври или ноември, като преговорите между промоутърите на двамата вече започнаха.

Сделката ще бъде изгодна за Пулев, защото той има статута на официален претендент и ще получи по-голяма сума от двубоя, колкото ако беше приел една от трите предишни оферти на агентите на Джошуа в края на миналата година.