Още по темата

 

Милан – Ювентус, мач от 31-ия кръг на Серия "А", ст.: "Сан Сиро", начало: 22.45 часа наше време

Вероятни състави:

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Салемакерс, Бонавентура, Чалханоглу, Ибрахимович
Треньор: Стефано Пиоли

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Ругани, Бонучи, Данило, Бентанкур, Пянич, Матюиди, Бернардески, Игуаин, Роналдо
Треньор: Маурицио Сари

Прогноза на Gol.bg: 

Милан приема Ювентус в голямото дерби от 31-ия кръг на Серия "А". Преди него "росонерите" се борят за участие в Лига Европа, докато шампионите дишат по-спокойно на върха, след като увеличиха аванса си пред Лацио на 7 точки.

Тази вечер "бианконерите" обаче са без двама от твърдите титуляри. Матайс Де Лихт и Пауло Дибала, които се намират в превъзходна форма, са наказани. Местата им ще заемат Даниеле Ругани и Гонсало Игуаин. Алекс Сандро и Джорджо Киелини попаднаха в групата, но едва ли ще играят, защото са само на една тренировка след контузиите.

Атаката на Милан ще поведе Златан Ибрахимович, Алексис Салемакерс също ще започне. Младият белгиец очарова с представянето си с "червено-черния" екип и Стефано Пиоли му гласува все по-голямо доверие. До тях в предни позици ще действат Хакан Чалханоглу и Джакомо Бонавентура.

Преди дербито Милан се намира в превъзходна форма и в последния кръг направи услуга на торинци в битката за титлата, след като размазаха от бой Лацио насред Рим – 3:0. Преди това "червено-черните" удариха и другия столичен съперник – Рома с 2:0 на "Сан Сиро", а между двете срещи последва геройско равенство 2:2 със Спал във Ферара.

От своя страна Юве също демонстрира мощ, но срещу далеч по-непретенциозни съперници – Торино (4:1), Дженоа (3:1), Лече (4:0) и Болоня (2:0). Преди това "бианконерите" изиграха много слаб мач срещу Наполи за Купата на Италия (0:0) и паднаха след дузпи. Последната среща срещу Милан беше именно в този турнир и "росонерите" направиха 0:0 в Торино с човек по-малко.

Те обаче отпаднаха след 1:1 в първия мач, когато Кристиано Роналдо вкара от спорна дузпа в 90-ата минута. За Серия "А" Ювентус е в серия от две поредни победи като гост на Милан, и двете по 2:0. Въобще, гостите са губили на "Сан Сиро" само веднъж в последните седем дербита във всички турнири. Това стана през 2016 г. с 0:1, в останалите случаи Юве има пет победи и споменатото реми за Купата.

Нашата прогноза е, че тази вечер съперниците ще поделят точките, но очакваме да има и голове заради наличието на Ибрахимович и Кристиано Роналдо.

Прогноза: Милан – Ювентус 1:1