Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов-Джони се заяде сериозно с феновете на Левски. Джони коментира хореографията на "сините" в последното Вечно дерби, когато в сектор "Б" привърженици изписаха "7:2" в чест на 45-годишнината от знаменитата победа.

"Е, левскарите си го помнят този резултат. Какво друго да помнят? Други постижения и без това нямат кой знае какви. Това си е агитката на Левски, те отбелязват каквото е важно за тях".

"Най-голямата им победа е срещу ЦСКА. В Европа те значителен успех имат ли? Не са достигали до нито един полуфинал, а ние имаме цели три. За левскарите най-големите успехи са победите им над ЦСКА, докато нашите измерения са други", заяви Джони пред "Тема Спорт".

Вечно контузеният Омар Косоко пък почти сигурно ще бъде един от немалкото футболисти, които ще се разделят с ЦСКА през зимата. 23-годишното крило освен че постоянно има проблеми с травми, демонстрира и крайно несериозно отношение в тренировъчния процес.

Косоко разполага с нелоши качества, но очевидно нещо в ЦСКА не му допада и престоят му на "Армията" се очертава да е твърде кратък. Той няма да вземе участие и в днешната контрола срещу Сливнишки герой.

В същото време стана ясно, че разтрогналият договора си с клуба Рангел Абушев вчера е получил 30% от сумата, която има да взима от "червените". Бившият нападател на Локомотив (Пловдив) е прибрал 4000 лева, тъй като от ЦСКА не са били в състояние да му изплатят всичко, за което са се споразумели.