Ботев Пловдив извъртя равенство 2:2 срещу руския втородивизионен УФА във втората си контрола от лагера на тима в Кипър.

Пловдивчани могат да съжаляват много за ремито, тъй като допуснаха изравнително попадение в самия край на мача и така пропуснаха да запишат втора поредна победа.

В 27-ата минута "Канарите" откриха резултата. След отлична атака, която премина през Куртеан, Христов и Огнянов, топката попадна в Цветков, който се освободи от противников бранител и с прекрасен диагонален удар даде аванс на тима си.

В 66-ата минута руснаците успяха да изравнят. Стражът на пловдивчани Росен Андонов направи груба грешка и в опита си да намери свой съотборник той подаде кълбото на Игор Безденежник, който с много силен удар прати топката във вратата и изравни.

В 74-ата минута обаче Ботев отново достигна до преднина.

Този път точен бе Ромарио. След пряк свободен удар топката попадна в него и той с феноменален удар от 18 метра я прати в дясната сглобка на вратата, на противника.

В 90-ата минута Везалов направи груба грешка при изнасянето на топката и тя попадна в Голубов, който със силен удар изравни за крайното 2:2.

БОТЕВ - УФА 2:2
1:0 Цветков 27'
1:1 Безденежник 66'
2:1 Ромарио 74'
2:2 Голубов 90'

Ботев: Стаховяк, Лучин, Спрокел, Енрике, Христов, Куртеан, Сърмов, Иршак, Огнянов, Вандер, Цветков (Андонов, Филипов, Минев, Педро, Анисе, Ромарио, Везалов, Бенга, Доре, Юсеин)