Лудогорец удари с 5:0 Пирин Гоце Делчев и отново излезе на първо място в класирането. Шампионите вече имат 57 точки и са с една пред Литекс. Пирин пък продължава да е в зоната на изпадащите отбори с едва 12 точки.

Два гола за разградчани заби Ернандес, по един добавиха Златински, Кишада и Платини. Всички попадения паднаха през второто полувреме.

"Орлите" изцяло доминираха в срещата, те направиха дузина пропуски преди почивката, но през второто полувреме бяха по-концентрирани, забиха пет гола, заслужено си взеха победата и отново са лидери в първенството.


Срещата започна малко скучновато, като в началото действията се развиваха основно в средата на терена. Домакините от Разград владееха инициативата, но трудно достигаха до някакви ситуации пред вратата на гостите от Гоце Делчев.

Едва в 19-ата минута дойде и първото положение пред вратата на Пирин. Тогава Кишада се озова на чиста позиция и стреля към празната врата, но самопожертвователно Крушовски изчисти топката от голлинията и се удари лошо в гредата.

Отговорът на гостите бе удар на Хазуров, но в аут. Последва нов шанс за шампионите. Кишада изведе отлично Абало сам срещу Абдиков, но последва удар в гредата.

В 26-ата минута с пропуск се отличи и Кишада, който не успя да вкара от страхотно положение, но отново вратата на Пирин остана суха. Лудогорец продължи да доминира, но и да пропуска, като неточни пред гола бяха Луму и Кишада.

Ернандес пък не успя да отбележи от няколко метра на празна врата, а секунди преди почивката натресе сглобката, след като стреля от границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна с нови атаки на Лудогорец. Абало проби по крилото и центрира остро в пеналта на гостите, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата.

Логичното се случи в 57-ата минута и шампионите поведеха. Тогава Абдиков не успя да избие добре една топка и тя попадна в Александров, който стреля, но се получи лек карамбол, а най-съобразителен се оказа Ернандес и той вкара за 1:0.

Две минути по-късно Кишада бе изведен сам срещу Абдиков, но стреля до дясната греда. "Орлите" продължиха да летят високо и закономерно вкараха втори гол.

В 63-ата минута Витиня центрира в наказателното поле на Пирин, където Абдиков не се намеси адекватно и на празна врата Христо Златински опъна мрежата за 2:0.

Последваха два пропуски на Кишада, но все пак той се разписа четвърт час преди края. Тогава Ернандес подаде към Кишада, който без проблеми направи 3:0.

В 80-ата минута вече стана 4:0, след като Мишел Платини с глава направи безпомощен Абдиков. До края Лудогорец контролираше играта и вкара пето попадение в поледните секунди, като негов автор отново Ернандес. Така шампионите взеха трите точки и отново са лидери в първенството.