Локомотив Пловдив изненадващо не успя да победи Черноморец на свой терен и двата тима завършиха при реми 1:1 в среща от 25-ия кръг на "А" група. За домакините дебютира Спас Делев.

"Смърфовете" дори бяха на косъм да загубят този мач, но се спасиха след попадение в последната минута на продължението.

След тази среща Локо изпревари Левски в класирането и в момента заема 4-ото място с актив от 45 точки, докато Черноморец е на 11-ата позиция с далеч по-скромните 22 точки.

Гостите откриха резултата с попадение в 14-ата минута. Василев напредна отляво и върна топката към Балтанов, който с удар по земя на метър от наказателното поле матира противниковия вратар.

В минутите до края на полувремето Локо владееше инициативата, но така и не успя да създаде толкова чисти голови положения.

Нещо повече, домакините дори бяха близо да инкасират втори гол, но в 36-ата минута Асен Георгиев изби топката от голлинията.

След почивката домакините бяха активни и търсеха повече гола, но ударите на Белаид и Камбуров не бяха толкова прецизни.

В 88-ата минута стражът на гостите Живкович направи уникално спасяване, след като отрази удар на Н'Дайе от близка дистанция с глава.

Все пак в 92-ата минута Локо се добра до точката, след като Намуши засече с глава центриране на Кики в наказателното поле.