Силният човек в ЦСКА Александър Томов си направи доста дебелашка шега с Левски, като обяви след успеха в дербито днес с 1:0, че ако отборът играе само със "Сините" до края на шампионата, ще стане шампион.

„Мачовете с Левски са от най-важните най-важните. Това, което работим от октомври до сега, му се берат плодовете. Моля се само за младите. Това е бъдещето на ЦСКА. Благодаря на всички, на прекрасната ни публика, на младата генерация. Няма да говорим за титли, а само за победи“, започна Томов.

„Мисля, че ако до края на шампионата имаме мачове само с Левски, ще станем шампиони, както сме тръгнали“, допълни Томов.

„Когато започнахме през юни, не сме си мечтали за това. Искахме да влезем в първата седмица. Тръгнахме от ниско ниво, изкачихме се. Видяхте как физически надделяхме през първото полувреме. Нека да играем мач за мач. Левски много изостана“.

„Не бих подценил Левски. Онзи ден гледах целия мач на Левски с Ботев, клубът с най-скъпата селекция, бе надигран. Но три победи са показателни и два равни. Смятам, че с това, което предстои да влезе, защото играхме с 6 човека по-малко, нещата ще стоят още по-добре. Ние успяхме да направим дълга резервна скамейка. Имаме 2 пълни единадесеторки и това дава много по-големи възможности. Аз не искам да казвам кой е по-силен играч. Ние сме на разстояние, на което може да кажем, че претендираме за титла, но аз няма да го кажа. Предстоят ни решителни мачове с Лудогорец“.

„В началото недоверието се усещаше. В такива моменти, когато вляза в съблекалнята, се чувства нещо голямо. Тази радост плаща всичко – несгодите и всичко. Мисля, че ЦСКА се очертава като сериозен тим. Това, което правя сега, е по-различно от преди 5 години. Тогава бях само президент. Атаката към мен, тогава бе доста организирана. Сега аз нося цялата отговорност. Ние сме отишли много напред. Ние сме единственият клуб в източна Европа, който става публично дружество. Това значи голяма прозрачност“.

„За мен е важно да излезем на плюс през тази календарна година, ако не стане, значи не съм си свършил работата. Има дългове към бивши треньори, играчи. Стотин хиляди дългове. Това аз го наричам това предумишлен фалит. Ние казахме, че просто това няма да стане. Сега имаме две седмици денонощна работа и пак казвам днес бе една прекрасна победа, с едни прекрасни млади играчи, редом до по-старите като Емил Гъргоров, който дава пример“, завърши Александър Томов.