Черноморец обърна Славия и постигна домакински успех с 2:1 в мач от 31-ия кръг на "А" група, втора седмица на плейофите.

Така "Акулите" стигнаха до много ценни три точки в битката за оцеляване. След този двубой бургазлии са 4-и в плейофната седморка с актив от 34 точки, като тимът е само на 3 точки от "Белите", които са 3-и с 37 точки.

Мачът започна с натиск на гостите от София през първите минути, но не успяха да се възползват от добрите си атаки. Балтанов и Монзоро пък се отчетоха с удари за бургазлии от които не се стигна до попадения.

В 28-ата минута Славия стигна до гол и откри резултата след попадение на Сандански, който вкара от пряк свободен удар при който топката рикошира в тялото на противников играч и влезе във вратата на Живкович.

Mалко преди края на първото полувреме гостите бяха на косъм от изравняване на резултата, но Василев пропусна да вкара сам срещу вратаря.

Минути след началото на  второто полувреме Славия остана с човек по-малко на терена, след като Панов си изкара глупав червен картон, след като в 62-ата минута получи жълт картон за реплика срещу съдията, а две минути след това направи грубо нарушение и последва втори жълт картон и червен.

В 67-ата минута домакините изравниха, след като Фонсека се справи с двама противникови бранители и с удар в тип боц вкара топката във вратата на Петков.

В 80-ата минута Милчо Ангелов вкара гола на обрата, след като овладя топката около дузпата и финтира Ристевски и Петков, след което прати топката в далечния ъгъл.