Треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев даде традиционната си пресконференция на "Лаута". Основна тема на брифинга беше предстоящото гостуване на Черно море. Мачът от 6-ия кръг на "А" група е в събота от 18 часа на стадион "Тича" във Варна.

Ето какво каза Матушев пред представителите на медиите:

"Очакванията ми са както винаги Локомотив да играе за победа. С тази нагласа ще отидем във Варна. Отдавам нужния респект и уважение към отбора на Черно море. Направиха треньорска смяна и мисля, че сега ще са по-мотивирани, но ние отиваме с една нагласа и надежда да успеем в този мач".

"Всички момчета са здрави, тренират нормално и се готвят за мача. Състоянието на Данчо Господинов е добро и той ще играе. Имаше стара травма, която се обади на мача с Марек, но всичко е наред. След всеки мач имам разговор с футболистите относно картоните, които получават".

"Имаме си вътрешен правилник, по който си работим и всеки картон, който е изкаран за обаждане срещу съдията или разкарване на топката, е за сметка на самия футболист. Колкото до картоните от мача с Марек - гледах внимателно видеозаписа и доста от тях са пресилени. Но така е преценил съдията в самата ситуация".

"Неприятно е, че се натрупаха доста картони. Ние не сме груб отбор и такъв, който само рита. Опитваме се да се противопоставяме с футболни достойнства. Но жалкото е, че в Дупница май само аз и моите колеги нямахме картони".

"Шотландецът Джордан го взехме след една контрола, в която той загатна, че има качества. Знаете, че нямахме възможности за много проверки заради началото на сезона. Даваме му възможност да се изяви в срещите на дублиращия отбор, но на този етап той не показва това, което ние искаме. Ще му дадем още един шанс и след това ще преценяме, но това, което показва до момента, лично мен не ме задоволява".