Вратарят на Черно море Георги Китанов бе изписан от болница след операция на тибията и ще продължи лечението си в домашни условия.

До седмица конците на стража на "Морето" трябва да бъдат свалени, след което предстои около шест месечно възстановяване, съобщиха от клуба.

Кракът на Китанов бе счупен след брутално влизане в краката му от страна на Крис Гади от Берое през миналия уикенд.

Радостната вест за треньора на Черно море Никола Спасов е завръщането на терена на младия Слави Сталев, който беше с обездвижена ръка следствие извадено рамо.

Той тренира на облекчен режим и по индивидуална програма. В заниманията на "моряците" все по-пълноценно се включва и Стефан Станчев, който продължава постепенно да увеличава натоварванията.

Единствен по-проблемен засега остава Георги Божилов. Футболистът прави физиотерапевтични процедури и раздвижвания. Сериозните кадрови проблеми в Черно море може да са знак за предстоящ дебют на халфа Марк Клок.

Холандецът макар и не напълно готов е вариант на Никола Спасов. За днес е предвидено едно занимание на "Тича", след което групата "моряци" заминава за Разград. Мачът с шампиона Лудогорец е в събота от 19.00 ч.