Локомотив Пловдив постигна важна победа над Марек в битката за оцеляване. Двубоят бе от 16-ия кръг на "А" група. Единственият гол в срещата отбеляза отново звездата на домакините Мартин Камбуров.

Срещата започна с натиск на локомотивци, като още в 3-ата минута Богомил Дяков излезе на удобна позиция, но стреля неточно. "Черно-белите" продължиха да диктуват събитията на терена, но не създадоха голови положения пред вратата на съперника.

В 28-ата минута Мартин Камбуров нахлу опасно в наказателното поле на гостите, но топката му бе отнета. Дупничани предимно се бранеха и не застрашиха сериозно вратата на Александър Витанов.

Второто полувреме отново започна с натиск на Локо и в 57-ата минута Бирсент Карагарен уцели гредата. Еньо Кръстовчев излезе на удобна позиция в 66-ата минута, стреля, но Витанов хвана топката Мартин Камбуров отново показа своето майсторство и в 68-ата минута с техничен удар вкара единствения гол в мача.

Този гол изнерви дупничани в рамките на две минути - от 74-ата до 76-ата футболистът им Димитър Петков си изкара жълт и червен картон.

Футболистите на Марек се опитаха да натиснат и да изравнят, но защитата на Локо се справи с набезите им. В 88-ата минута Бранимир Костадинов от удобна позиция стреля в тялото на вратаря на гостите Цветковски, въпреки че можеше да подаде на един от тримата останали свободни негови съотборници.

 

Локомотив Пловдив - Марек 1:0

1:0 Мартин Камбуров 68

 

Локомотив: Витанов, Дяков, Молдованов, Грънчов, Филипов, Сандански, Траянов, Карагерен (78-Кики), Наков, Якимов (72- Костадинов), Камбуров

Марек: Цветковски, Николов, Виячки, Николов, Лахчев, К. Петков, Д. Петков, Илиев, Андонов, Кръстовчев, Бибишков

 

(БТА)