Новата звезда на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен е попаднал на мушката на още един от родните грандове. Асеновградчанинът е хванал окото и на Литекс.

Той е в полезрението на скаутите на ловчанлии от известно време, но засега „оранжевите” не са влизали в преговори с ръководството на пловдивчани за правата на младока.

Миналия петък двата отбора се изправиха един срещу друг на Лаута, като “черно-белите” спечелиха контролата с категоричното 3:0.

Карагарен игра през първото полувреме на спаринга и заедно със Спас Делев и Мартин Камбуров разнищиха отбраната на гостите.

В договора на Карагарен е заложена откупваща клауза в размер на 300 000 евро, касаеща главно кандидатите от чужбина.

Ако Карагарен реши, може да скъса с Локо, защото в момента му дължат две заплати. 22-годишното крило обаче иска да остане верен на пловдивчани и поне засега не се и замисля да си тръгне от Лаута като свободен агент.

Отделно и нито един роден клуба няма намерение да извади въпросната сума за Карагарен. Иначе Бирсент има договор с Локо до края на сезона, като е налице и клауза за удължаването му с още един.

Допълнителното споразумение обаче е възможно и да не влезе в сила, което ще направи офанзивния халф свободен агент след края на сезона.