Един от най-известните боксьори в нашата ера – Райън Гарсия (24:1), ще се пробва за втори път в кариерата си да спечели световна титла. На 20 октомври "Крал Ри" ще се изправи срещу носителя на пояса на Световния боксов съвет в суперлека категория – Девин Хейни (31:0). Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Двамата се срещнаха за медийно събитие на върха на "Емпайър Стейт Билдинг" във вторник и прехвърчаха традиционните искри. Хейни даже избута Гарсия, който се появи без тениска и с раница на гърба. Преди битката имаше опасения и за психическото здраве на "Крал Ри". Подобни опасения изразиха много анализатори и боксьори, сред които и Канело Алварес. Причината за това беше, че Гарсия влизаше в скандали не само със своите критици, но и с фенове в социалните мрежи. За кратко той закри и профила си в Х, но после заяви, че мобилният му телефон е бил откраднат. Иначе балансът на Хейни като професионалист е 31:0 и има впечатляващи победи над Васил Ломаченко, Джордж Камбосос, Йорг Линарес и др. Балансът на Гарсия е 24:1. Единствената му загуба е от суперзвездата Джервонта Дейвис. В кариерата си Гарсия е побеждавал големи имена като Люк Кембъл, Хавиер Фортуна, Франсиско Фонсека и др.", каза Коларов.

Но какви ще са наградните фондове за двамата? "Промоутърът на Гарсия – легендата Оскар Де Ла Оя, неволно се изпусна за хонорара. "Кинг Ри" ще вземе 30 милиона долара, а при победа, сумата може да нарасне двойно. Въпреки че Хейни е действащ шампион, наградните фондове са разделени на 55% срещу 45% за него. Това означава, че за Хейни са предвидени около 37 млн. долара. Той се съгласи на това разделение, за да може битката да се състои, макар че за шампиона се отделя доста по-висок процент от лъвския пай", добави Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за предстоящото SENSHI 21. 

Снимка: БГНЕС