ЦСКА е във "В" група, считано от 1 юни 2015 година. Това важи също и за Локо София, "Марек" и "Хасково". Очаквано Апелативната комисия потвърди решението на Лицензионната, тъй като армейците не предприеха абсолютно никакви мерки по погасяване на задължения.

Нямаха и желание. Не по-малко странно на "Армията" цари оптимизъм, че през новия сезон ЦСКА ще играе в "А" група. Пълна мистерия е как това може да се случи, без да бъдат нарушени законите. Факт е, снощи всички отговорни фактори се събраха в офиса на Петър Манджуков.

Там бяха бизнесменът Юлиян Инджов, собствениците Иво Манджуков и Милко Георгиев, треньорът Любо Пенев, собственикът на "Царско село" Стойне Манолов и Георги Георгиев, вносител на "Леджеа". Всички отказаха коментар. Неофициално споделиха, че са очаквали отказа за лиценз и това въобще не ги тревожи.

Според информациите задругата има ясен план за финансиране на силен отбор в "А" група. Условието на новите благодетели е да не поемат борчовете. "Няма да плащаме яденето и пиенето на "Титан" и Сашо Томов. Изкарваме парите с нормален бизнес, а не ни капят отгоре като при някои други", споделили няколко от предприемачите, изразили готовност да помагат.

Никой обаче не поиска да разкрие в детайли плана. Ясно е обаче, че няма как той да мине без благословията на държавата и на БФС. Ако проектът мине пред УЕФА, отначало финансирането ще бъде поето от Юлиян Инджов, а Петър Манджуков ще помага със солидна лепта. Постепенно двамата ще отстъпят местата си на хората, готови да развиват сериозно ЦСКА.

На "Армията" споделиха, че са напълно спокойни и с играчите, които могат да напуснат клуба като свободни агенти на 30 юни. Всъщност, футболистите чакат заплати и при желание могат да избягат още днес. Голяма част от тях са изразили готовност да изчакат развитието на събитията и да подпишат договори с новото дружество. Има вече обаждания от бивши кадри на ЦСКА при какви условия ще могат да се върнат в Борисовата градина.

Въобще, планът е измислен, остава само някой да изясни как точно ново дружество ще бъде допуснато в "А" група, каква част от пасивите ще поеме то. Отпорът ще бъде яростен, а жалбите в УЕФА и във ФИФА десетки, тъй като ЦСКА е осъден за милиони, а се водят още куп дела и в момента. Цитираното от наказание от 3 години без евротурнири е направо погалване.

Подобен развой ще развали и договора за базите. Спортният министър Красен Кралев вече успокои, че ще ги даде на дружеството, което бъде припознато от феновете. Засега сектор "Г" е твърдо зад плана "Манджуков-Георгиев". И вчера най-големите групировки пуснаха декларация, че са уверени - ЦСКА ще играе на "Армията" и в "А" група.

Не са малка част и запалянковците, за които подобен план е химера, а 31-кратните шампиони отиват директно в "Б" окръжна като чисто нов клуб. Няма луд, който да издържа ЦСКА във "В" група, тъй като дълговете от 22 милиона лева не отпадат.