Треньорът на Левски Стойчо Стоев сподели, че е останал доволен от характера показан срещу Литекс (2:2). Специалистът бе наказан и изгледа двубоя от трибуните на „Герена“.

„Надявам се повече да не съм наказан, защото не е приятно. Честно да ви кажа ми беше малко странно. Срещу Литекс ми хареса, че показахме дух, страст, характер. Знам, че ще дойде време, в което ще демонстрираме футболни умения и качества".

"Характерът обаче може да е разковничето за създаването на силен отбор. Но просто още не сме готови. Имаме твърде много юноши, от които малка част са с повече мачове в А група. Ето, например Деян Иванов тепърва трупа срещи, умения, самочувствие, увереност".

"Закъснялата селекция ни кара да се подготвяме през седмицата и по време на мач дори. Нямаме някаква офанзивна мощ, няма ги и външните халфове, които да придадат нужната острота. Срещу Литекс реално започнахме с Деян Иванов, който имаше проблеми в колената, Белаид, който въобще не трябваше да играе, но бях принуден да го пусна и Бедоя, който още не е възстановил килограмите си".

"Вярно, ако бяхме вкарали ситуациите на Бедоя и Георги Костадинов можеше да бием. Но и те имаха положения. Общо взето извличаме почти максимума. Все още не сме този отбор, който ще станем“, обясни Стоев.

Той добави, че нападателите Курдов и Умар ще вдигнат нивото на отбора. „Със сигурност ще ни дадат по-голяма вариативност. Чакаме и фланговите играчи. До прекъсването трябва да извличаме каквото можем като точков актив. Вече след това ще изглеждаме далеч по-добре и по-лесно ще взимаме победи“, каза специалистът.

Той коментира и трансфера на Джонатан Кафу от Сао Пауло в Лудогорец. „Не ме притеснява селекцията им. Имат възможност – привличат. Ясно е, че и ние да бяхме на тяхното място и ние щяхме да го правим. В крайна сметка и Милсами нямаха тези възможности, но… Това показва, че не винаги по-богатият побеждава“, заяви Стоев.

Треньорът добави, че все още не е обмислял как да изглежда тима в Разград „ Не бързам да правя планове. Изчакайте да видя с колко човека ще разполагам. С Ботев имах прекалено малко играчи и се надявах с Литекс да е по-добре ситуацията, но бяхме с по-малка група".

"Поне на този етап имаме още по-ограничена бройка. Надявам се да се изяснят нещата около двамата нови до края на седмицата. Смятам обаче, че ще дойдат най-рано след 7-8 дни“, каза Стоев.