"Готови сме да играем в "А" група", отсече пред "България Днес" собственикът на "Литекс" Данаил Ганчев. Шефът на "оранжевите" е обнадежден от информацията, че Арбитражният спортен съд в Лозана ще задължи БФС да върне отбора в елита до окончателното решаване на случая.

"Дай Боже да получим шанс да се защитим пред легитимна международна институция, а през това време тимът да защитава на терена позициите, завоювани с игра - коментира Ганчев.

"Нашите юристи нямат повече информация от това, което знаят всички останали. Съдът в Лозана не е като тези в България. Направихме добра подготовка. Имаме силен отбор и амбициозно треньорско ръководство. Сега чакаме. Ще играем там, където ни кажат."

Новината, че "Литекс" може да продължи участието си в елита, долетя заедно с отбора на летище София. Футболистите на треньора Любослав Пенев се прибраха от подготвителен лагер в Испания.
"Очакваме да възтържествува справедливостта - коментира президентът на "оранжевите" Трифон Попов. - Ако ли не, продължаваме за купата".

"Имаме и отбор за "Б" група, но все пак се надяваме за много по-добро развитие. Футболистите си имат договори за професионалисти и очакваме да се включим в "А" група. Както бързо решиха за 5 минути да ни изхвърлят, пак ще им бъде много лесно за 5 минути да ни върнат. Има варианти много, вкараха ни във филм и вече чакаме два месеца. Виновни сме първо ние, после и футболният съюз."

Така няколко дни преди началото на шампионата циркът продължава с пълна сила. Не се знае нито какво е настоящото класиране, нито дали ще има мач от шампионата между "Монтана" и "Литекс".
Президентът на БФС Борислав Михайлов отново не взе отношение по нито един от горещите въпроси.