Дузпата за ЦСКА-София срещу Левски е била чиста. Това заяви наблюдаващият мениджър на българските съдии от страна на УЕФА Марк Бата на специална пресконференция.

Както е известно, "червените" стигнаха до равенство 1:1, след като Преслав Йорданов изравни резултата в 75-ата минута с удар от бялата точка. Решението на рефера Ивайло Стоянов пък предизвика вълна от недоволства от "сините". "Фаул в атака щеше да е голяма грешка. За нас дузпата беше очевидна", категорични беше Бата.

"Ако трябва да бъда точен, нарушение в наказателното поле имаше и Ивайло Стоянов правилно отсъди дузпа. Той бе заел отлична позиция и видя добре ситуацията. Беше на 6-7 метра от положението. Нека не забравяме, че съдиите взимат решение за половин секунда, а ние гледаме и анализираме няколко седмици".

"За мен решението на Стоянов е правилно, тъй като нападателят пръв игра с топката. Вратарят и защитниците при всяко положение в наказателното поле поемат известен риск. Като стоя пред вас, е много по-лесно да обясня защо е свирил дузпа. Щеше да е доста по-трудно да ви кажа защо не го е направил, ако не бе взел такова решение", добави Бата.