30 футболисти са на професионални договори в Берое! Средната заплата в клуба е четвърта в елита. Отстъпва само на Лудогорец, Левски и ЦСКА-София.

Таванът е 7000 евро, но и от по-ниските не се оплакват. Парите се дават като в швейцарска банка. Няма как да е иначе, когато бюджетът идва от държавния ТЕЦ. Проблемът обаче пак идва по същата линия.

Защо? Какви точно ни се падат Мапуку, Охене и Маркитос, та да им плащаме сега неустойките. Държавната пара се харчи сладко. Но сметката винаги се плаща. Така е и в Берое. И на някого най-после трябва да бъде потърсена отговорност, че позволи в един среден български отбор да се дават 30 заплати на футболисти.

При това повечето от тях анонимни чужденци. Само да припомним, Берое винаги е бил симпатичен със своята школа и с умението да селектира талантите от региона като братя Димитрови, Стойчо Младенов, Петър Жеков.

Иначе l Берое започна чистката. Клубът първо се раздели с централния защитник Христофор Хубчев по взаимно съгласие. Защитникът се присъедини към „зелените“ в началото на сезона и за това време записа участие в 2 срещи!

В черния списък фигурират още бразилецът Том, сърбинът Неманя Милисавлевич, испанецът Маркитос, португалецът Педро, българите Станислав Дрянов и Васил Панайотов.